Hráči Bari čelia obvineniu z ovplyvňovania zápasov

10.10.2012 Celý región

Rím 10. októbra (TASR) - Niekoľko bývalých a súčasných hráčov talianskeho futbalového klubu AS Bari čelí podozreniu z ovplyvňovania zápasov.

Miestne médiá v stredu informovali, že zmanipulovaný mal byť zápas Bari s US Salernitana v máji 2009 a minuloročné stretnutie s FC Treviso.

Podľa vyšetrovateľa mali futbalisti Bari dostať 250.000 eur od hráčov Salernitany, ktorí si chceli úplatkom zabezpečiť víťazstvo a vyhnúť sa tak zostupu do nižšej súťaže.

Podozrivé sú aj ďalšie zápasy z rokov 2010 a 2011. Súd už uznal vinným bývalého futbalistu Bari Andreu Masiella, ktorý strelil v ligovom stretnutí proti Lecce úmyselne vlastný gól. Masiello sa priznal, že týmto krokom chcel pomôcť Lecce udržať sa v najvyššej talianskej súťaži. Sudca mu za ovplyvňovanie stretnutia udelil 22-mesačný podmienečný trest odňatia slobody.

Vyšetrovateľ vypočul všetkých hráčov, ktorí v rokoch 2008 a 2009 pôsobili v Bari. Medzi nimi je aj obranca Andrea Ranocchia z Interu Miláno, brankár FC Turín Jean Francois Gillet a Paulo Barreto z Udinese Calcio.

Šéf talianskej polície Antonio Manganelli v utorok oznámil, že v krátkom čase príde k ďalším odhaleniam v súvislosti s ovplyvňovaním futbalových zápasov v krajine.
 

Vyberte región